maandag 27 oktober 2008

wat geloof je

Wat als een kind bij je komt en verteld een verhaal waarbij jij niet echt weet wat je daar mee aan moet, het kan van alles zijn, bijvoorbeeld;

Een meisje komt bij je en zegt dat haar klasgenootje aan haar zit, jij als jufvrouw hebt dat nog niet gezien, maar het meisje klaagt er wel veel over. Je probeerd zoveel mogelijk op te letten maar je ziet het niet en toch blijft het meisje klagen.

Wat doe je, wie geloof je, hoe handel je?

2 opmerkingen:

Melanie Smits zei

Ik zou als juffrouw heel goed gaan opletten en bijvoorbeeld aan de klassenassistente vragen of zij wat heeft gezien.

Ik zou tegen het meisje zeggen dat ik goed zal opletten en ook de klassenassistent goed op laten letten, en zeggen als het de volgende keer gebeurd moet je metteen naar mij toe komen. Als het dan weer gebeurd zou ik met het kind die aan het meisje zit gaan praten. Ik zou het meisje wel serieus nemen zodat ze ziet dat ik op haar let.

Noëmie zei

Oew.. moeilijk zeg. Ik denk dat ik gewoon goed zou blijven opletten, als je denkt dat als ze alleen maar een tikje heeft gekregen als ze bijv iets aan het spelen zijn kan dit natuurlijk voorkomen. Je kunt niet gelijk conclusies trekken er uit maar het kan ook zijn dat het met de opvoeding te maken heeft dat ze dat gewoon niet fijn vind. Ik zou het met de stagaires ect die er zijn ook bespreken, want het meisje kan dan ook naar jou komen.